Over ons

Wij zijn Men in Black

Onze 10-mans formatie maakt al jaren de podia onveilig met swingende optredens. Door de juiste repertoirekeuze, variërend van nummers uit de jaren 60, 70, 80, 90 tot hedendaagse muziek, blijft een optreden van Men in Black boeien van het begin tot eind.

Michel

Als toetsenist heeft Michel veel podiumervaring met een voorliefde voor Funk en Soul. Ook is hij als achtergrondzanger te horen maar komt soms achter de toetsen uit om als leadzanger de show te stelen.

Anne-Marie

Wie Anne-Marie zegt, zegt de blues. Samen met haar broer zong ze al op jonge leeftijd de blues recht je hart in. Zonder haar bluesroots te verloochenen wendde zij zich ook tot de jazz, soul en een vleugje rock. Zij zingt al jaren in bands met verschillende muziekstijlen. Bij Men in Black stoort zich met hart en ziel in het feestgewoel.

Paul

Paul behoeft nauwelijks introductie. Vanaf het eerste begin is hij de charismatisch frontman van Men en Black. Op een natuurlijke manier is hij instaat de nummers met zijn stem een eigen draai te geven, wat het MIB geluid een eigen kleur geeft. Wanneer Michel gaat zingen, kruipt Paul achter de toetsen om daar zijn steentje bij te dragen.
In 2022 is Paul na een periode van gedwongen afwezigheid weer vol enthousiasme teruggekeerd. De Men in Black familie is hierdoor weer herenigd.

Adri

Gitarist Adri kan gerust gezien worden als de ouwe rocker van de band. Het rockelement van MIB is bij hem dan ook letterlijk in meer dan goede handen. Maar ook voor genres als funk, soul en pop, ben je bij hem aan het goede adres.

Robert

Robert studeerde af aan het Arnhemse Conservatorium (ArtEZ) in 1997. Na menig invalwerk bij diverse bands valt Robert in 1998 in bij Men in Black. De muzikale klik is dusdanig dat Robert sindsdien altijd bij de band gebleven is. Naast dat Robert werkzaam is als saxofoondocent speelt hij ook in de Guus Tangelder bigband uit Arnhem en Club Soda.

Liek

Liek studeerde aan de lichte-muziekafdeling van het conservatorium in Arnhem en zingt sindsdien (1999) in talloze bezettingen met jazzcombo’s (jazz clubs- en festivals in o.a. Nederland en Duitsland), bigbands, close harmony-groepen, funk-en soulbands, theater- en showorkesten.
Ze was gastsoliste bij ‘the Imperial City Orchestra’ waarmee ze onder meer door Tjechië en Polen toerde. Met de ‘Liek Peters Band’ en met trio ‘TML’ heeft ze een veelzijdig repertoire, geïnspireerd door grote namen uit de jazz geschiedenis, eigen composities en verrassende arrangementen van hedendaagse popmuziek. Tijdens optredens kan ze haar vocale verhaal kwijt en weet ze vooral in timing en energie de muziek naar haar hand te zetten.
Behalve een bevlogen zangeres is ze ook zangcoach en docent o.a. op de Lindenberg in Nijmegen. Ze inspireert haar cursisten met veel deskundigheid en haar passie voor zingen.

Paul

Trompettist Paul is opgeleid aan het conservatorium te Arnhem (ArtEZ) en tevens heeft hij zijn diploma als muziektherapeut behaald aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarnaast geeft Paul trompetles en is te boeken als bandcoach en muziektherapeut. Hij is bij diverse andere bands te bewonderen waaronder Stolen Dan.

Emiel

Al jaren vaste kracht op trompet bij de blazers van Men in Black. Soms grijpt hij zijn kans en ruilt de trompet voor een gitaar!

Joanne

Voor Joanne geldt letterlijk dat zingen haar met de paplepel is ingegoten. Vanaf haar 12 e jaar maakt zij de podia al onveilig. Als zangeres heeft zij in verschillende formaties gezeten.

Zij voelt zich bij veel muziekstijlen thuis, van pop/rock, soul en funk tot blues en jazz. Zij is 20 jaar de leading lady van haar eigen band. Daarnaast is zij zangeres bij bigbands en zong o.a. “private dancer” bij de tributeband van de Dire Straits. Als haar mooiste tourervaring schrijft haar optreden op de Zwarte Cross.

Bij Men in Black is zij met haar dynamische uitstraling regelmatig een zeer gewaardeerd gast-
vocaliste.

Jeroen

Na jaren pianoles de bas ontdekt. Als bassist in zijn element bij funk en soul! Ook actief als bassist bij Topsy Turvy. Een van zijn voorbeelden is bassist Pino Palladino.

Pieter

Begonnen met viool op jonge leeftijd en vanaf z’n 10de levensjaar gaan drummen. Vanaf 16 jr in diverse funk-rock, funk en soulbands gespeeld.

Ken je ons al?

Hier hebben wij met veel plezier opgetreden met leuke repertoires van nummers uit de jaren 60, 70, 80, 90 to hedendaagse muziek.

Video afspelen
Video afspelen

Een greep uit
ons repertoire

En vele, vele andere!

30 jaar onderweg

Op een avond, dertig jaar geleden, kloppen twee trompettisten van de zojuist ter ziele gegane bigband “Time for Music” bij Adri aan. Ze hebben een voorstel. Zullen we een rock, funk en soulband oprichten? Of hij mee wil doen? Voor Adri is dit een oude droom en hij heeft hier zeker oren naar. Ze betrekken toetsenist Michel bij de plannen en ook een aantal oud-leden van de bigband wordt gevraagd mee te doen met de nieuwe band…

Mogen wij komen
optreden?

Neem contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden!